Studio Zappriani спечели първата награда от конкурса „Българска мебел на годината” - статия в Наш дом

zappriani.bg post Studio Zappriani спечели първата награда от конкурса „Българска мебел на годината” - статия в Наш дом cover image

"Studio Zappriani спечели първата награда от конкурса „Българска мебел на годината”, който се проведе на изложението „Светът на мебелите” в Интер Експо Център. 12 продукта на 10 фирми бяха номинирани за награда в тазгодишния конкурс. Те бяха оценявани от 5-членно жури с участието на утвърдени дизайнери и архитекти. Studio Zappriani спечели с мултифункционалния „Лампион.Е”, създаден специално за изложението. Негов автор е Богомил Запрянов, който е лицето зад всеки продукт на студиото. Той е сертифициран занаятчия от австрийската камара на занаятчиите, също така ученик на най-старото австрийско ателие за изработка на абажури.
Лампион.Е е с основа  масивен дъб с етажерки, съобразени с височината на стандартни подлакътници на мека мебел, изключително удобни и функционални за малки предмети като книга, чаша, телефон, очила… Абажурната шапка, ръчна изработка от меко кадифе и технически дъбов фурнир във вътрешната част, придава ненатрапчива и уютна светлина.
Studio Zappriani изработват дизайнерски бутикови осветителни тела и са добре познати в професионалните среди на архитекти и интериорни дизайнери."

Studio Zappriani спечели първата награда от конкурса „Българска мебел на годината”